16 Aralık 2010 Perşembe

Avrupa’da ki Muhtemel Rakiplerimiz

Takımımız büyük bir başarı ile grubu 13 puanla 2. bitirerek bir üst tura çıkarak bizlere bir ilki yaşşattı. Ümidimiz bu başarının devam ederek Dubline kadar gitmesi.

12 gruptan oluşan UEFA Avrupa Ligi’nde gruplarını ilk 2 sırada bitiren 24 takıma Şampiyonlar Ligi’nden gelen 8 takım eklenecek ve bu turda 32 takım bir üst tura yükselmek için mücadele edecek.
L Grubu’nu 13 puanla 2. sırada tamamlayarak UEFA’da gruplu sisteme geçilmesinden bu yana tarihinde ilk kez gruptan çıkmayı başaran siyah-beyazlılarımız, Şampiyonlar Ligi’nde gruplarını 3. sırada bitirerek UEFA Avrupa Ligi’nde yola devam edecek en iyi 4 takımla eşleşebilecek. Bu takımlar arasında Rusya’dan Spartak Moskova, Portekiz’den Braga, Hollanda’dan Ajax ve Twente yer alıyor.
17 Aralık Cuma günü İsviçre’nin Nyon kentinde yapılacak kura çekimine 2. torbadan katılacak olan siyah-beyazlılarımız, Şampiyonlar Ligi’nden gelen 4 takımın dışında UEFA Avrupa Ligi’nde gruplarını ilk sırada bitiren 11 takımla eşleşebilecek.
Porto ile L Grubu’ndan beraber çıktıkları için Portekiz temsilcisiyle bu turda karşılaşma ihtimali bulunmayan takımımızın, UEFA Avrupa Ligi’nden eşleşebileceği ekipler ise şöyle:
Bayer Leverkusen, Sporting Lizbon, Villarreal, Dinamo Kiev, CSKA Moskova, Zenit, Stuttgart, Paris Saint Germain ve Liverpool.
Ekibimiz, bu takımlara ek olarak A Grubu’ndan Manchester City ya da Lech Poznan, I Grubu’ndan PSV Eindhoven ya da Metalist Kharkiv takımlarıyla eşleşebilecek. Bu iki grubun son durumu bu akşam oynanacak karşılaşmalar sonrasında belli olacak.
17 Aralık (Cuma) günü saat 14.00’de İsviçre’nin Nyon kentindeki kura çekiminde kulübümüzü Futbol Komitesi Başkanı ve Asbaşkanımız Serdal Adalı ile Futbol Komitesi Üyemiz Cengiz Zülfikaroğlu temsil edecek.

Hiç yorum yok: